Vegrad – iščem upnike

Prav zanimivo je kako je moj prvi resni prispevek sprožil kar nekaj zanimanja in sem bil nekaj časa celo na prvi strani Siol-a.
No, iz vsega tega zanimanja se je začelo tudi marsikaj dogajati. Pri Katarini sem dobil tudi takojšen odgovor zakaj takšne malomarnosti. Seveda dogodkov ne bom prehiteval in bom počakal na odgovor Stanovanjskega sklada Republike Slovenije in Vegrada, vendar bom kljub temu začel pripravljati teren na tisto, pred čemer me vsi svarijo – neaktivnostjo vpletenih in posledično nereševanje problemov.

Od kje voda?

Od kje je tukaj voda znajo povedati Vegradovi strokovnjaki :twisted:

Pač dobil sem nekaj nasvetov ljudi, ki stvari poznajo, predvsem iz vsakdanjega ukvarjanja s takšnimi in podobnimi problemi. Zanimivo pri tem je seveda tudi to, da so vmes tudi odzivi na moje pisanje :D . Predvsem ti so me spodbudili, da zadevo nadaljujem kar se da hitro.
Ena veja aktivnosti se bo izvajala na našem domačem forumu – Forum Kamnik – Perovo1 v temi Reševanje problemov s stanovanji – tu se bo poizkušalo čim bolj aktivirati stanovalce k igranju aktivne vloge pri reševanju problemov – odpravljanju napak. Drugi del aktivnosti bom vodil na blogu, kjer bom poizkušal čim bolj aktivirati tudi ljudi, ki niso neposredno vpleteni v probleme, vendar pa imajo znanje in izkušnje glede podobne problematike – bodisi poklicno ali so celo sami bili deležni podobnih problemov.

Iskanje upnikov
Prva akcija, ki se bo začela izvajati je iskanje Vegradovih upnikov. Glede na izkušnje naj bi obstajali in tudi pri naših blokih so bili s podizvajalci problemi2.
Glede na to, da so te informacije plačljive, ne mislim obljubljati denarnih povračil in podobnih zadev, vendar se hkrati zavedam, da ste mnogi med vami že bili v podobnih situacijah, če je kdo pripravljen ponuditi podatke o upnikih Vegrada, lahko to stori preko komentarjev – kar je seveda najbolj zaželeno ali preko elektronske pošte seamus@email.si.

Torej iščem vse upnike Vegrada, namen pa je pohitritev odpravljanja napak na naših blokih, ki jih je zgradil Vegrad s podizvajalci. Zaenkrat bom te podatke samo pridno zbiral, uporabil pa jih bom v primeru, da se zadeve ne bodo nikamor premaknile3.
Vsekakor je sedaj na potezi Vegrad, hkrati pa naj se zaveda da v primeru nekativnosti stanovalci ne bomo stali križem rok in čakali miloščine, predvsem ker se z veliko hitrostjo bliža zima, ki bo vse te vodne probleme veselo potencirala in pospešeno uničevala vse, kjer veselo vstopa v naša stanovanja.

Koliko je star blok

Koliko je star blok na sliki – nakaj mesecev :(

poplava lože

Primer poplave lože, ki tokrat ni moja4

zamakanje

Spodnjim zamaka na dnu, zgornjim pa na stropu :evil:

 1. kjer se lahko spremlja tudi vso ostalo problematiko v zvezi s temi stanovanji[]
 2. dela naj bi namesto podizvajalcev dokončal Vegrad, vzrok verjetno ni zadovoljnost podizvajalcev, ki so predčasno odšli na zaslužene počitnice :mrgreen: []
 3. pri tem je časovna enota teden in ne kaj daljšega[]
 4. glede poplave lože in terase imam informacije, da bi morala biti nagnjena stran od stanovanja in bi bil problem zamakanja lažje rešljiv, ker bi se voda nabirala na zunanjai strani terase[]
 • Share/Bookmark


13 odgovorov v “Vegrad – iščem upnike”

 1. chef pravi:

  Grde fotke :-S

 2. seamus pravi:

  Tako prvi podatki so že prišli:
  Vegrad toži skupno 56 podjetij in to za ceno 12 700 000€, fak ne morm verjet kakšna cifra. Si niti ne predstavljam ali je to velik za to vrsto posla. Pomoje malo ni, ker podjetja ki jim je Vegrad dolžan so šla tudi v stečaj.
  Lani so imeli tudi 2X blokiran bančni račun, skupno za 22 dni (eden izmed bančnih računov!)

 3. katarinakatarina pravi:

  Za Vegrad to ni velika vsota in že leta in leta jih razna podjetja tožarijo, pa … Vegrad še vedno ni kjuzo naredil. in tudi ne bo, tako kot ne bo primorje, pa energoplan, pa gradis. samo mal se prestrukturirajo, odprejo hčerinske firme in gasa dalje.

  fotke so fantastične. zamaka vam najbrž iz zračnikov in drugih cevi, ki so speljane od strehe navzdol.
  terasa: najbrž nima naklona naprej ampak je ravna ali celo, bog ne daj, naklonjena navznoter. zastonj bazen. :)
  ej, vam je mogoče kje počila cev v bloku??

  stene se vam bodo napile vode in vam bo odstopil kit. tam, kjer imate knauf bo tudi zelo pestro.
  pa slikopleskarji in knaufarji niso čisto nič krivi, da vam zamaka po stenah, ki so jih oni obdelovali. ampak ….. AMPAK …. nasrkali bodo tudi oni, ki jim bodo vnovčili menice, če ne bodo prišli ZASTONJ popravljat.
  kje so še parketarji.

 4. seamus pravi:

  @katarina – terasa je nagnnjena proti bloku, ker je tam odtočni kanal, ki je bistveno premajhen, da bi voda zadosti hitro odtekala – debata o tem poteka tule, knauf se je sosedu že napil, jaz imam to srečo, da v rangu terase, kjer zamaka nimam knaufa.
  fotk je pa na forumu še kar nekaj ;) – v glavnem so pobrane od tam, in jioh bom poizkušal še čim več dobiti, potem jih bom malo uredil in objavil v kakšnem albumu na mojem blogu 8)

 5. katarina pravi:

  seamus, vsekakor tožite tudi projektanta, če se izkaže, da ej vegrad delal po njihovih načrtih. da ne bo SLUČAJNO samo vegrad kriv.

  glede na to ,da so stavbe arhitektova avtorska lastnina, ga tožite, če se izkaže, da je malomarno načrtoval.

 6. paver pravi:

  načrtovanje je definitivno malomarno, saj so sredi dela spremenili projekt in za spremembe dobili dodatno gradbeno dovoljenje

  s spremembami so pridobili kakšnih 10 stanovanj

  pohodne strehe med stavbami so spremenili v terase (4 mio sit/1 terasa = skupaj 30 mio sit)

  terase se odvodnjavajo proti hiši

  načrta odvodnjavanja v dokumentih ni in so ga reševali ad hoc

  podobno je bilo verjetno tudi za druge reči

 7. paver pravi:

  da ne bi govorili o dostopnosti stavb, v katerih so stanovanja dobile mlade družine in invalidi – z vozičkom lahko vstopiš le skozi garažo, saj do glavnega vhoda vodijo le stopnice

  pravilnik piše, da mora biti zagotovljen dostop za invalide v stavbo, ne piše pa, da mora biti ta vstop obenem tudi glavni vhod

  ssrs v uradnem dopisu ve povedati, da so stvari v redu

  p.s. stanovanjski inšpektor je proti ssrs podal ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja izsiljevanja (odpravo napak, ki onemogočajo normalno uporabo stanovanja, so v zapisniku o prevzemu pogojevali z nakupom stanovanja oziroma: vzemi ali pusti. Čeprav zakon pravi, da stanovanja lahko NE prevzameš, dokler ne odpravijo napak)

  o tem in še čem na zgoraj omenjeni spletni strani stanovalcev

 8. Nergač » » Tednik 002: Nova frizura pravi:

  [...] 22. julij 2007 Po nedeljskem ogledu kamniškega krosa sem obtičal v seamusovi katastrofalni novogradnji in se prepričal o njegovih izjemnih kuharskih sposobnostih. Škarpena je bila odlična, kot tudi [...]

 9. Ustvarjanje » » Vegrad - napake na skupnih prostorih pravi:

  [...] zamakanju v garaže sem že pisal tukaj dobil sem še nekaj novih slik, ki so v albumu tukaj . V tem albumu je vidnih še nakj ostalih [...]

 10. Borut pravi:

  Pozdravljeni, ker ima vaš gradbenik Vegrad tudi certifikat za sistem vodenja kakovosti ISO 9001:2000, bi bilo priporočljivo, da svoje težave prijavite tudi certifikacijskemu organu, ki mu je podelil certifikat. Mislim, da je to TUV Bayern Sava: http://www.tuv-sud-sava.si/
  TÜV SÜD SAVA D.O.O. PREDSTAVNIŠTVO MARIBOR, Cesta XIV. divizije 36, Maribor,
  2000 Maribor

  V kolikor certifikacijski organ ne bi ustrezno reagiral, se imate možnost pritožiti še pri akreditacijskem organu, ki je akreditiral certifikacijski organ za izdajanje certifikatov.

  S spoštovanjem! Borut Repše

 11. seamus pravi:

  Pozdravljeni,
  Se zahvaljujem za obvestilo.
  Po drugi strani pa mi je jasno, da certifikat 9001 pokriva papirologijo, ne pa samo kvaliteto izgradnje. In prav tako ne zagotavlja, da se potem gradi kvalitetnejše. Če malo karikiram – skrbi za to, da se zabeleži da je slabo zgrajeno.
  Pri trenutnih razmerah, ki vladajo pri nas trenutno je edina prisila medijski pomp. Le tako se kaj doseže.

  In tudi jasno mi je kako se ti certifikati dodelijo.
  Sem pač bil zravn ko smo dobili certifikat 9001 v enem mesecu brez projektov, brez česarkoli. Še preden smo dobili zaposlene. Plačali smo firmi Biro Veritas, ki je za nas pripravil vse, kot je potrebno. Čez leto smo samo spremenili par stvari in to je to.
  Pri presoji je bilo samo potrebno pokazati da pravilno vodimo dokumente, nikogar pa ni zanimalo kako so narejeni naši projekti. Samo goro fasciklov smo pokazali in so bili zadovoljni.

  Žal.

 12. Zorman pravi:

  evil vegradci

 13. Janez pravi:

  Ja malo denarja malo muzike, ja ko pa mislite, da bodo delali ljudje, če ne dobijo plačila?!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !