Vegrad gradi naprej, nam pa odpada omet

No pa se je pojavilo tudi nekaj informacij glede Hilde Tovšak nekdanje tajnice SKD-a, sedaj direktorica Vegrada, ki so že bile delno omenjene tukaj. Seveda Vegrad še naprej pospešeno gradi po Ljubljani in malo širše in veselo obljublja visoka pričakovanja bivanja1:

Visoka pričakovanja

Seveda potem realnost malo zameglji visoka pričakovanja in prinese oblake med te višine. En tak malo manjši je ta vikend zopet prišel nad najino stanovanje.

Vendar se je nakazal že prej, le opazil ga nisem – so me pa opozarjali nanj, recimo pri Katarini, ali pa tale zadeva na sliki:

Hodnik
Tole je malo slabši posnetek stropa pred mojimi vhodnimi vrati. Slika je bila posneta dva meseca po vselitvi. Luknjo sem naredil sam, potem, ko sem s špohtlnom povečal razpokov barve na stropu. Omet je odpadal praktično ob dotiku. Brez posebnega napora bi takrat oluščil večjo površino stropa, pa jo ne vem zakaj nisem – vem pa da te napake ne bom več ponovil in komaj čakam še kakšne rapoke na hodniku :twisted: !

Problem, ki se je nakaz je praktično enak, problemu opisanemu v nadaljevanju, stena pri zaključku ni bila pravilno obdelana in je stik med betonom in zaključnim slojem nezadosten.

Po končanem barvanju stene v spalnici sem šel z belo bravo popravljati zapackano steno in pri tem se mi je na valjček nalepil kos stene, kar tako brez posebnega razloga.

luknja

Tisti dan sem imel še nekaj drugih opravil in nisem takoj saniral narejene luknje2. To sem naredil preteklo soboto in nameraval zadevo na hitro zaključiti. Namešal sem nekaj kita pripravil barvo in se lotil sanacije.

Toda glej ga zlomka, barva se je kar luščila s stene, kot da ni pritrjena in jo na steni drži zgolj sama trdnost barve. Na tla so padali kosi veliki po 10cm2.

http://video.google.com/videoplay?docid=-582317909274791343

Video prikaz špohtlanja

S špohtlnom sem v dobri uri oluščil 8m2 metrov veliko steno – rezultat tega početja je na spodnji sliki:

Oluščena stena

Naslednja slika pa prikazuje količino materiala in predvsem, kako veliki kosi so leteli s stene. Bi rekel, da tisti ki se spozna na to bo takoj videl, da nekaj ne štima3.

Material

Steno sem potem očistil in namazal z akril emulzijo in pokital
Pokitana stena
Ko se je vse skupaj posušilo sem še enkrat namazal z akril emulzijo in pobelil.

 1. Hvala CHEF za tole slikco[]
 2. luknja je bila velika nekaj cm[]
 3. se mi zdi ;) []
 • Share/Bookmark


7 odgovorov v “Vegrad gradi naprej, nam pa odpada omet”

 1. Grampy pravi:

  Emulzija je super stvar! Dobro si saniral steno. Menim, da vsaj 2 meseca še ne boš imel (vidnih) težav z zidom. Potem pa ponoviš vajo. in tako vsaka 2 meseca. Pomembno je, da ti to postane rutina, kot brisanje prahu.

 2. chefchef pravi:

  Imam pa občutek, da na nek bizaren način naravnost uživaš v odkrivanju novih in novih napak :)

 3. seamus pravi:

  ma te hudiči se pojavljajo sami od sebe klinci. S to steno sem nadomestil obisk Vrtače :evil:

 4. jajo pravi:

  Malo si sfalil naslov. Tebi odpada barva z neometane samo-pokitane-in-pobarvane betonske stene. Kako naj odpada nekaj, česar ni?
  (Ma, sem prav vesel da nisem bil izžreban. Čeprav bloki od daleč kar lepo zgledajo)
  Pa srečno!

 5. katarinakatarina pravi:

  se mi zdi, da je nekdo slabo nanasel emulzijo preden je začel kitati. jap, se dogaja. pa veš zakaj? emulzija bi naj se redčila 1:1, pa jo redčijo 1:2 in še več. da privarčujejo, normalno. pri kitu pač ne morejo varčevati, pa pri barvi tudi ne.

  me pa čudi, da na betonski steni ni notranjih ometov.

 6. seamus pravi:

  @katarina – a dejansko kaj manjka na steni – mislim uni originalni, ker sem samo ponovil vajo od Vegradovcev s kakšnim akrilnim premazom več?
  Sem bil prepričan, da je vse skupi ime za omet amapk očitno to ni to. Mogoče eno kratko pojasnilo za nas neuke ;)

 7. kerlc pravi:

  V kateri soseki pa je to?

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !