Sanacija je končana

Pred dobrim mesecom, natančnaje 24.11.2007 se je v najinem stanovanju začela sanacija zaradi površnosti Vegrada. Prvi del je bil že objavljen TUKAJ. Tokrat pa nadaljevanje del do zaključka sanacije1.

Parket

Takole izgleda prostor preden se je začel polniti z opremo :D .

Torej zadnjič se je odstranilo približno tri četrtine tlakov v prostoru. Že naslednji dan pa je padla odločitev, da se odstranijo vsi tlaki. Za to pa je bilo potrebno odstraniti vso opremo in jo razporediti po prostoru v stanovanju. Zadeva je bila kar močno komplicirana vendar na koncu je uspelo 8) . Eden od prostorov, ki se manj uporablja je izgledal takole:

drene

In naslednji vikend se je odstranilo še preostanek tlakov.

vse je odstranjeno

V desnem delu slike se vidi še moker estrih, ostali del je bil bolj ali manj suh, vzrok pa je močno neravna plošča, saj vse visi na sredino prostora, kjer je bila luža.

Ko se je odstanilo vse tlake je bilo potrebno, da se malo osuši še na novo odkrit del. V vmesnem času je bivanje v tem prostoru izgledalo takole:

Peka

Kljub temu sva na veliko uporabljala pečico – na mizi je ravno pečeno slano pecivo in še topel kruh. Z lepilnim trakom po tleh so označena mesta, kjer potekajo cevi za ogrevanje.

Čez nekaj dni se je položilo izolacijo in položilo gradbeno folijo.

Pred vlivanjem estriha

Naslednji dan se je nato vlilo hitrosušeči estrih. Hitrosušeči se v fazi kemijske reakcije močno ogreje in v prostoru je nastala megla:

Megla

Slika je posneta nekaj ur po vlivanj. Sicer je bil estrih dovlj trd za hojo po stiropornih ploščah že dve uri po tem, ko so delavci zapustili “gradbišče”.

Dokler se estrih ni posušil do trdnosti, da je nosil tudi kakšno omaro, je bila najina kuhinja takšna:

Kuhinja

Nato so majstri prinesli grelce in izsuševalce in začeli prisilno sušiti estrih. Tako, da sva nekaj dni imela rusko savno – 30°C in cca 30% vlage. Kljub temu se estrih na delih, ki je bil najdebelejši ni najbol posušil in se je sanacija zavlekla za tri dni izven načrta. Ker tudi po treh dodatnih dneh vlaga ni padla pod neko mejo se je estrih premazalo z neko kemijo.

Premaz

Šele na to se je položilo parket s pomočjo dvokomponentnega lepila

Polaganje

Sledilo je zopet čakanje na ugodne pogoje za brušenje, kitanje in lakiranje parketa. Ko se je ta finiš začel sva dejansko morala za tri dni zapustiti stanovanje2.

In na koncu je rezultat tak, kot se ga vidi v uvodni sliki. Datum je 21.12.2007 se pravi manj kot mesec :D . Sledilo je nakaj manjših popravkov po prostoru in življenje se počasi vrača v normalne okvirje. Po novem letu sledi še malo slikopleskarskih del in sanacija bo zaključena. Seveda vse to po novem letu, ker trenutno nama je jermen rahlo dol padu in samo lenariva.

No sanacija bo zaključena, ko dejansko dobiva denar od SSRS.

 1. sanacija sicer še ni čisto končana, postoriti bo potrebno še nekaj malenkosti in dobiti bo potrebno še povrnjnene stroške od Stanovanjskega sklada RS[]
 2. torej v celotni sanaciji sva morala samo tri dni bivati zunaj najinega stanovanja[]
 • Share/Bookmark


11 odgovorov v “Sanacija je končana”

 1. chefchef pravi:

  Zdaj pa držim pesti, da vama res povnrejo stroške!

 2. sekundek pravi:

  Mater, sta imela pa vmes kot v campu, samo še roštilj bi zakurla, pa eno vrečo obesla iz ene stene na drugo :D . No super, da je to rešeno, pa držmo pesti, da spet ne poplavi.

 3. seamus pravi:

  Ja poplavl nj ne bi več (upam), ker sem vedel kako je blo sedaj narejeno – praktično sva zalita s tekočim katranom. Sva majstru k je to delal zrihtala po ugodni ceni kar nekaj domačega vina. in glede na to da pozna samo ljudi s sladkorno, pa slabokrvne itd. se je res potrudu. Je pokonzumiral skupaj z vso njegovo žlahto in znanci in šefi že preko 100l vina v dobrih dveh mescih :lol:

 4. jure/olki pravi:

  AJM HEPI FOR JU!!!

 5. seamus pravi:

  BUT YOU STILL BAN ME!!!

 6. mcmona pravi:

  Zanima me razplet vajine zgodbe?

  Se lahko javite na moj mejl, prosim?

  LP
  MC

 7. seamus pravi:

  @mcmona – še vedno pat pozicija …

 8. logik pravi:

  zanima me, a ste jih že matirali ?

 9. seamus pravi:

  trenutno se čaka odgovor Vegrada, ki mislim da mu je čas potekel danes (petek). V ponedeljek pokličem kakšna je situacija, glede na to verjetno ni bilo nobenega odgovora naj bi potem v 8 dneh dobil denar. S tem bi dejansko SSRS izpolnil obljubo in bi jaz denar dobil do konca februarja (26. ali 27. februar)

 10. primoz pravi:

  A se je ta zgodba potem srečno koncala?

 11. seamus pravi:

  Na nek način se je. Sicer mi niso plačali vsega in ker se mi ni dalo tožarit sem popustil. Znesek so zbili za cca 10%.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !