Obliž

Zoja je dobila prvo “pikico”, se pravi prvi sklop cepiv.

Nič posebnega, pač vsak otrok naj bi jih dobil. Čeprav nekateri starši to zavračajo, na račun izkoriščanja ostalih, ki svoje otroke cepimo. Bi bilo dobro tudi pri nas prepovedati obisk vrtcov in šol za otroke, ki niso cepljeni.

Kakorkoli, dobila je pikico1 in jo kar dobro prenesla – beri: minimalno joka.

Samo potem pa ti gre sestra na otroškem oddelku zaflikat malo nogico, kakor da je ne vem kaj.

Rezultat pa vidite na spodnjih dveh slikah.

Flajštr1

Ubogi otrok je pol ure trpel, da sva to zadevo spravila dol. Koža je čisto preveč nežna za tole močno lepilo in človek se vpraša kaj si je mislila tista sestra v ZD, ko je to počela. Verjetno nič, opravlja svoje delo :mad: .

Flajštr 2

Seveda sva klicala tudi v ZD, pač za nasvet kako naj rešiva situacijo. Odgovor nama je zaprl usta – z bencinom ali razrečilom se to hitro dol spravi. Kreteni!

 1. na spodnji sliki se jo komaj opazi …[]
 • Share/Bookmark


21 odgovorov v “Obliž”

 1. chefchef pravi:

  Po mojem absolutno preveč komplicirata.

 2. seamus pravi:

  Pomoje pa ne.
  Pol ure sva namaka flajštr v vodi in milimiter za milimeter dol vlačila. Če bi ji samo dol potegnu bi ji pomoje poškodovala kožo, že tako poglej kaj je nastalo (na notranji strani je bilo še huje, ker je koža še bolj mehka).
  Da dretja niti ne omenjam, pa je drugače potrpežljiva čez vse meje.

 3. seamus pravi:

  Aja, še tole – obstajajo flajštri za ta namen. In v bolnici ga dajo.

 4. chefchef pravi:

  Joj, kolikokrat jo bo še kaj bolelo!

  Se pa strinjam, da je človeškost dohtarjev na najnižji možni ravni.

 5. seamus pravi:

  @chef – jasno, sj jo tud prebava matra in še marskj druzga tud. Samo zakaj se take enostavne motnje ne rešijo na otroku prijazen način – sj ni noben problem, samo drug flajštr bi dala gor.
  Sedaj bova pač vedno nosila svoj flajštr zravn.

  In če bi njeno kožo namazal bencinom ali razrečilom (oboje je polno agresivne kemije!), kot so svetovali v ZD, si niti ne predstavljam posledic …
  Še alkohol je zaenkrat premočen, pa ves izhlapi.
  V začetku je bila za določene predele kože že fiziološka (sol + voda) raztopina premočna – se pravi povzroča rdečino.

 6. fitzgerald pravi:

  z oljem (npr. mandljevo) gre zadeva lepo dol – smo imel isti problem:)

  pa bravo za Zojo, da je lepo prestala pikico

 7. sadie007sadie007 pravi:

  jao, hvala za obvestilo … mam že svoj flajšter v denarnici … naša že tko preveč tuli, kaj šele, da bi ji tole dol vlekla … :lol:

 8. kalbo pravi:

  Se strinjam, da bi babnica lahko lepše zalimala zadevo (beri z dosti manj traku). Samo če boš takole paničaril ob vsaki rdečici na koži, se ti bo tja do pubertete ravno zmešalo. Ker te čaka tud razbita glava recimo, pa prsti oblikovani po obliki štoka od vrat.
  Najhuje, kar si pa primoran storit svojemu otroku je pa to, da si ga prisiljen zavit v ledenomrzlo mokro brisačo. Ti užaljenih in zaprepadenih pogledov niti ne znam opisat. To sva morala midva s našo tamalo počet, ker drugače faše krč. Tisto je pa šele travma, ko vidiš svojega otroka sredi urgence z desetimi cevkami v ustih….rdečica kmalu postane nekaj čisto vsakdanjega.

 9. seamus pravi:

  @kalbo – ja sj tega me je groza. Sam zoper naštete zadeve se prktično nič ne da nardit – tako pač je. Ne boš šel otroka zavijat za brez veze. Te zgornje stvari narediš, da preprečiš še hujše zadeve.
  In ne gre za kompliciranje. Tukaj gre enostavno za to, da bi lahko z malo zdrave pameti imeli flašter, ki se odlima. Ne pa da je bil vzrok flajštra (injekcija) minimalna bolečina, drugače banalna zadeva pa vir polurnega mučenja.
  Za injekcijo sva se pripravila in imela s seboj vse pripravljeno za napad joka.

 10. Tako je pravi:

  Poscal se bom od smeha, resnično. :lol:
  Seamus, samo toliko v vednost, pa kaj če bi ji z bencinom in alkotom tole dol spravil.. kaj je tu tako groznega?? Pomisli raje kaj vse ste ji v telo vnesli s cepivom.
  BTW: si si sploh prebral sestavino cepiva, ti zelo skrben starši?! SI ALI NISI???
  No, spet samo v vednost, starši ki otrok ne cepijo jih ponavadi preberejo.
  Samo toliko..
  pa lep dan ti želim.

 11. seamus pravi:

  @Tako je – jah, si pač kreten. Jest ti verjetn ne morm pomagat.

 12. kalbo pravi:

  @seamus- ja, starševstvo je ena fejst lušna stvar, ki pa rata zelo zelo težka v trenutkih ko ti otroka nalagajo v rešilec recimo. Vse drugo naenkrat izgubi pomen. Sam takle mamo, ne.

  Veliko prijetnih trenutkov želim, ker ti ravno ti trnutki neprijetne zelo hitro zbrišejo.

  LP Kalbo

 13. Tako je pravi:

  U stil pa maš ja. :lol:
  Ko ti bodo otroka odpeljali zaradi anafilaktičnega šoka, v katerega je padel zaradi stranskega efekta cepljenja potem se pa slišiva ja. Zaradi ŽIVEGA SREBRA, jajčnega beljaka,živalskega kolagena, stotih konzervansov,in še in še in še na kar je lahko, pa pač nismo vedeli, dokler ga niso cepili, otrok alergičen..ni vse tako črno belo in tako enostavno kot si eni predstavljate. Cepiva niso tako nedolžna kot se zdi. In za vsako zgodbo je zadaj nek dogodek, vedno in v večini primerov se ne gre za modno muho. Velik lobi se skriva za fermacijo, ki mu mnogi še kar po goveje slepo sledijo, dokler se nekaj ne pripeti, dokler en otrok ne umre, dokler en otrok ne rata invalid. Si se kdaj vprašal, koliko zdravnikov svojih otrok ne cepi pa o tem molčijo. No ti jaz povem, veliko, ker delam v teh krogih. Poskusi mislit s svojo glavo, preberi si kaj, ne pa da to na mesto tebe dela doktor, ki ti potem reče samo, kdo ti pa je dal garancijo, da bo vse v redu, kdo vam je podpisal izjavo, da bo otrok ob cepljenju varen pred boleznimi ali celo, da se mu ne more nič zgodit. Naredi test. Ob naslednji vakci. prosi, da ti poda pisno izjavo, da je se mu ne bo nič zgodilo, da je cepivo 90%! varno. No rad bi videl to tvojo faco če boš še tako flegma, ko ti bo PO TEM cepila otroka. Če se mu karkoli zgodi in bog ne daj, ti bo pa pač lahko samo žal, da si nisi prebral kaj več sam. Da se nisi zanimal. Nikdar več ne obsojaj staršev ki ne cepijo, to samo pomeni da razmišljajo s svojo glavo.

 14. seamus pravi:

  @Tako je- se zavedam, da veliko zdravnikov ne cepi svojih otrok (tudi sam vem za te primere) zaradi vsebine cepiva.
  Samo kaj bi bilo, če jih noben ne bi cepil?
  Koliko otrok je umrlo zaradi bolezni, ki jih sedaj cepijo?
  Navedel bom primere iz Wikija
  Davica
  In the United States for instance, there were 52 reported cases of diphtheria between 1980 and 2000; between 2000 and 2007 there were only five cases as the DPT (Diphtheria–Pertussis–Tetanus) vaccine is given to all school children.
  Tetanus
  In the United States, approximately 100 people become infected with tetanus each year, and there are about five deaths from tetanus each year. Nearly all of the cases in the United States occur in unimmunized individuals or individuals who have allowed their inoculations to lapse
  Oslovski kašelj
  Worldwide, there are 30–50 million pertussis cases and about 300,000 deaths per year. Despite generally high coverage with the DTP and DTaP vaccines, pertussis is one of the leading causes of vaccine-preventable deaths world-wide. Most deaths occur in young infants who are either unvaccinated or incompletely vaccinated; three doses of the vaccine are necessary for complete protection against pertussis. Ninety percent of all cases occur in the developing world. Children tend to catch it more than adults.
  Otroška paraliza
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8a/Polio_sequelle.jpg/180px-Polio_sequelle.jpg
  Polio had existed for thousands of years quietly as an endemic pathogen until the 1880s, when major epidemics began to occur in Europe; soon after, widespread epidemics appeared in the United States.[6] By 1910, much of the world experienced a dramatic increase in polio cases and frequent epidemics became regular events, primarily in cities during the summer months. These epidemics—which left thousands of children and adults paralyzed.
  Following the widespread use of poliovirus vaccine in the mid-1950s, the incidence of poliomyelitis declined dramatically in many industrialized countries. A global effort to eradicate polio began in 1988, led by the World Health Organization, UNICEF, and The Rotary Foundation.[68] These efforts have reduced the number of annual diagnosed cases by 99%; from an estimated 350,000 cases in 1988 to 1,310 cases in 2007.[69][70] Should eradication be successful it will represent only the second time mankind has ever completely eliminated a disease. The first such disease was smallpox, which was officially eradicated in 1979.

  In zj prosim mi povej zakaj zdravniki in ostali, ki ne cepijo svojih otrok niso prasci, ki izkoriščajo vedenje, da neke bolezni pri nas skoraj da ni.
  Kdo jim daje pravico, da svojih otrok ne cepijo, ker vejo, da jih bodo vsi drugi?

  Toliko o mojem stilu.

 15. Tako je pravi:

  Glej, lahko ti napopam tudi jaz milion člankov, sam ne bova nikamor prišla.
  Bolezni je manj zaradi izboljšanja standarda, ki smo ga dosegli v zadnjih stotih letih in ne zaradi precepljenosti. Umrljivost je vedno bila in vedno bo, zaradi absurdnih stvari kot je nespametno doziranje antibiotikov do bolezni kot je davica mumps, rdečke…do smrti na porodni mizi..leta 2008 ja, tudi danes se to še dogaja. Davica je ponekod še zunaj, v revnih predelih, Rusija jo ima še npr. Dejstvo je eno, VSE bolezni proti katerim danes prav nespametno cepimo vse otroke vsepovprek je ozdravljivih in v bistvu sta za otroke do drugega leta nevarna le oslovski kašelj ter tetanus, proti katerem v resni poškodbi je pa tako ali tako cepljen vsak, ob sami nesreči dobiš avtomatično cepivo, tako da.. Zakaj cepiti trimesečnega otroka proti hepatitisu?? Zakaj cepiti fantke proti rdečkam, če pa so nevarne za ženske v rodni dobi, zakaj cepiti malega fantka proti mumpsu, ko pa je po prebolenju le tega v otroštvu proti njemu kasneje, ko je odrasel odporen…ravno takrat, ko je mumps zanj nevaren. Takoimenovana zaščita proti bolezni naj bi trajala 10 let..in kaj potem? Društvo svood o tem ogromno raziskuje in se tudi bori za pravico odločanja staršev o tem kaj bodo drugi počeli z njihovimi otroki. Povej mi, zakaj so z letom 2005 ukinili TBC?? No zakaj? Kot da je za tbc manjša možnost, da se pojavi zaradi neprecepljenosti…Ja, podobno bo z vsemi boleznimi, prej ali slej bodo ukinili še davico itn. Zaslužek, zaslužek in še enkrat zaslužek, vse se vrti okoli denarja. Poglej si doktorske seminarje. Si že bil kdaj na kakšnem?? Oglaševanje zdravil na vsakem koraku. Jebeš zdravo življenje in alternativo, sam probaj omenit homeopatijo pa boš dobil po buči. Je imela včasih pediatrinja h kateri si hodil kot otrok toliko reklam okoli sebe? Koledar, blokci s papirčki, svinčnik, natikači pa še milion zloženk in prospektov v čakalnici..Bolano je vse skupaj, ko začne človek malo vrtat, ko se nekaj zgodi ja..Si kdaj raziskoval koliko otrok oboli za boleznimi proti katerim so bili dejansko cepljeni?? No, nič ni stoprocentno.
  Dejstvo pa je, da vsi starši delajo po svoji vesti, da je to kar delajo najbolje za njihove otroke.

 16. seamus pravi:

  Sj ravno v tem, da bodo ukinili nekatera epljenja je hec. ZAto je to tudi zgoraj navedeno.
  Ukinili jih bodo pa zato, ker se večina cepi.
  In še to – nikjer nisem primerjar skozi stoletje, povsod so navedene cifre za zadnjih 20-30 let. Edino primer paralze je iz začetka prejšnjega stoletja, potem pa so itak odkrili cepivo.
  Pač nekateri pa igrajo na karto verjetnosti in svojih otrok ne cepijo.
  In ja ne bova prišla daleč.
  Pa ne da se ne strinjam glede farmacije in tega sranja.
  Sam govorim samo o obveznem cepljenju.

 17. Tako je pravi:

  Kakšna karta verjetnosti, jst bi isto zate lahko rekel.

 18. kalbo pravi:

  Mene pa moti pri zagovornikih necepljenja ravno fanatičnost, ki se kaže tudi v zadnjih nekaj sestavkih kle gor. Poznam vse stranske učinke cepljenja in sem pred vsakim cepljenjem zelo živčen. Samo epljenje je nujno oziroma manjše zlo. S cepljenjem smo se rešili nekaterih hudih bolezni zaradi katerih so v preteklosti malčki umirali kot po tekočem traku.

  Lahko je govort zdaj ko je populacija cepljena: “Češ, sej če pa mojga ne cepim, pa ne bo dobil teh bolezni”. Itak, da jih ne bo, ker je pa moj in večina drugih otrok cepljena. Ja fanatiki ste in egoisti.
  Zadnjič je na Ringaraji tekla burna debata o tem, ki sta jo sprožili dve fanatični mamici. Zelo lep odgovor je bil odgovor mamice, ki je sama v otroštvu oglušela zaradi cepljenja. Rekla je, da so vsi njeni trije otroci kljub njeni izkušnji cepljeni, ker se zaveda pomambnosti cepljenja.

 19. Tako je pravi:

  Moji posti niso bili nič manj fanatični od tvojih kalbo. Sem za demokracijo na vseh nivojih, o tem govorim. Pustite mi možnost izbire, to želim. Preberi si moje poste še enkrat. Nekatera cepljenja se mi še vedno zdijo dobrodošla. Sem pa za razliko od tebe navedel zelo konkretna dejstva za in proti nekaterim cepljenjem. Če pa česa ne marama je pa govorancija “na splošno” ko se gre za mojega otroka. Tle pa ne popuščam.
  Veš kaj, tole okoli vse splošne precepljenosti in tega, da si ti za “JAVNO DOBRO” reskiral svoje dete, je pa totalna budalaština in nonsens!! Tole pa še največjega laika spravi v smeh!
  Če pa že tako gledaš na zadeve pol ti pa kolesce manjka. Oprosti res.

 20. seamus pravi:

  @Tako je – Mislim, da ima kalbo glede fanatičnosti in egoizma prav.
  Navedel sem kokretna dejstva, ki govorijo zakaj cepljenje in zakaj obvezno.
  Da so pri vsakem cepivu tudi stranski učinki je jasno. Ne glede kera so in povsod služijo farmacevti. Samo pozitiven učinek pri tem obveznem cepljenju je bistveno višji proti praktično zanemarljivim stranskim učinkom, ki jih imajo ta cepiva.
  Seveda je lahko s tujim tičem po koprivah opletat in se jt junaka na račun vseh otrok, ki so bili in bodo cepljeni. Če na to pogledaš pač omejeno tako kot to počneš, potem ni noben problem prit do zaključka, ki si ga navedel.
  In ker se kje zunaj teh stvari zavedajo, je recimo za obisk vrtca prej opraviti obvezno cepljenje. In tudi pri nas bi to morali uvesti.
  Pol pa pejte opletat s svojm tičem po koprivah.

  In ker sem že zgoraj povedal, da tema ni namenjena debati o obveznem cepljenju bom tvoje podobne fanatične izpade cenzuriral.

 21. pridigar pravi:

  Seamus. Precepljenost populacije koristi zgolj tistim revežem, ki zaradi imunskih ali genskih predispozicij cepljenja ne bi prenesli. Tvoj otrok, očitno, ni med takimi in je, če v koristnost cepljenja verjameš, varen pred otroci nas, fanatikov, ki nam je zdravje naših otrok važnejše, kot nekakšna skupnoskledarska kolektivistična dobrobit. Nekaj nas je tudi takega pogleda na ta svet, ki naravi pušča proste roke v procesu naravne selekcije. Povedano drugače – če bi bil moj otrok genetsko nepopoln, bi bilo bolje, da narava opravi svoje, kot pa, da bi na vso silo želel ohranjevati rod kripeljnov. Če ti tak pogled ne gre v ušesa, je to seveda tvoja svoboda. Kot svoboda, da drugače misleče cenzuriraš. In moja, da te imam zaradi tega in zgoraj povedanega, za butla.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !