Ula

Tako, pa je na brzino minila nosečnost Nataše in dočakali smo Ulo.  Celotna nosečnost in tudi porod je bila ravno zrcalna glede na Zojino. Če je bila prvorejenka celo nosečnost vedno v ospredju , je bila tokrat v ospredju … zopet prvorejenka ;)

Ula

Enostavno ni šlo drugače. Tudi tukaj gor ni bilo objavljeno nič iz nosečnosti (OK, tudi Zojinega ni bilo veliko zadnje čase …).

In na koncu je bil tudi porod pri Uli čisto nasprotje Zojinega. Na srečo :D

Vse skupaj je minilo presenetljivo hitro. Še dopoldne so doktorji omenjali umetne popadke, tam za torek, sredo. Pa je Ula obrnila vso stvar na glavo. Popadki so se začeli zgodaj zvečer in niso več ponehali vse do konca. Ob pol enih je bil sprožen alarm, da gre tokrat zares. Na brzino smo spakirali Zojo k varuški, midva pa sva odhitela v Kranj. No, sva se odcijazila, ker je bila takšna megla, da bi jo lahko rezal.

Čakalnica

Ob pol dveh so Natašo sprejeli v porodnišnico, čez uro in pol pa dobi svojo posteljo v porodni sobi.

soba

Slabi dve uri kasneje brez večjih posebnosti (glede na Zojo!) rodi Ulo (popadki so bili pri Uli na koncu na dve minuti in pol, medtem ko so bili za Zojo na 45s!).

Oblečena Ula

Pravo malo veliko bejbo :D . Vedela sva, da bo Ula večja od Zoje, samo nisva pa pričakovala, da bo od zadnjega pregleda (pred mesecem) še toliko zrasla. Že med porodom se je videlo, da je velika, podatki pa so to samo še potrdili – 6m cm in skoraj kilo več od Zoje – velikost 56cm in teža 3970g.

Ker se ni rodila v zaporednih popadkih je imela ob rojstvu potemnjen obraz, ki pa je do popoldneva že dobil pravo barvo. In ker ima dolge nohte in se je že popraskala, so jo povili po roki. Danes pa dobi rokavičke.

Ula spi

In za konec še malo Zoje.

Zoja

Že kar nekaj časa sva ji razlagala vse o rojstvu in nosečnosti. Doma je imela kar nekaj knjig in revij o nosečnosti in rojstvu. Ulo v trebuhu je imela rada. Nisva pa vedela, kako bo ko se Ula rodi.

Zoja in Ula v trebuhu

Vse skupaj je Zoja presenetljivo dobro sprejela (upava, da tudi v naprej). Tudi, ko je mogla sredi noči k varuški ni bilo hujšega. Še največ problemov sem imel včeraj zvečer, ko je nihala v razpoloženju – od moj-moj, do napadov joka in kazanja na vrata ob vsakem pogledu na kose oblačila od Nataše. Po dobrih dveh urah in razmetani sobi polni igrač, sva kočno zaspala.

štala

Proti večeru ali jutri pa dodam še kakšno sliko.

 • Share/Bookmark


4 odgovorov v “Ula”

 1. sadie007sadie007 pravi:

  čestitke še enkrat, tud tebi, oči … zdej maš pa tri orng babe za merkat, najboljš, da kar začneš :P

  pa en pozdravček Nataši, ki se je očitno odlično držala :)

 2. seamus pravi:

  Mam ja. Dve sm glih spravu spat, ena pa še neki kroži okrog hladilnika ;) Je kr pestro.

 3. chefchef pravi:

  Tole bo jeba.

  Avtoritativnost rules, drugač, haha.

 4. Poltry pravi:

  če človek pomisli, da bo tole malo bitjece, ko zraste tudi davkoplačevalka, se lahko človek kar zgrozi koliko pufov ji bo pustila kamarila trenutnih neukih vladarjev !!!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !