Končno Windows 7!

Prejšnji teden sem se končno odločil, da preidem na sedmico. Do prešnjega tedna sem namreč vztrajal na desetletje starim operacijskim sistemom1 Windows XP. Poznal sem ga do obist in zinštaliral2 precej mašin – v vsem tem času imam v spominu samo dve osebi, ki sta imeli probleme z mojo inštalacijo, pa še za ti dve vem kje je vzrok ;) . Upy****** pa kvazi znalce vsega!

No, in sedaj se učim znova. Vse tiste leteče zadeve in animacije sem izključil še preden sem odprl pomoč imenovano Google.

Knjižnjice in vse ostale cross-reference bližnjice (navzkrižne bližnjice ???) sem tudi kmalu privzel za svoje – končno se ti ni več potrebno ukvarjati kje je zadeva fizično in končno imaš lahko vse nastavitve na ne sistemskem disku.

Takole špartansko lahko sedmica izgleda – skrajno Windows NT3.5 look:

Torej Windows 7 x64 SP1 je pomoje postal(ja) odličen operacijski sistem, ki se ga da relativno enostavno nastaviti po lastnih željah in hkrati ne vidim nobene potrebe po trošenju CPUja z raznimi aero neumnostmi3.

Zato pa toliko bolj trpim na Office programskem paketu. Bemusunce pa neskočna varnost in blokade. Saj zastopim, da so ljudje neumni, samo ti ljudje naj uporabljajo jabolko :twisted:  4, ne pa da zaradi tega trpimo normalni ljudje. Če hočem nekaj odpreti potem naj se to dopre, kot hočem, ne pa preko tristotih opozoril …

No, pa saj se bo tudi to poštimalo – regedit je še vedno zakon!

 1. kar po drugi strani pomeni, da je bil sistem odličen![]
 2. kako se temu reče slovensko?[]
 3. tega, me je bilo najbolj strah, namreč da ne obstaja več klasična tema[]
 4. tole ni mišljeno, da je zadeva zanič, samo da je narejena idiotproof[]
 • Share/Bookmark


11 odgovorov v “Končno Windows 7!”

 1. chefchef pravi:

  Windows 7 kot si mi jih nastavil, so super, od gadgetov sem pa celo namestil koledar, ker mi res prav pride. Vse ostalo je seveda bulšit.

  Kar se tiče programja Office … česa tako debilnega pa še ne! Vprašanje, če se bom prijavil, ampak jaz bi šel najraje na staro dobro 2003 varianto.

 2. seamus pravi:

  Ha in ti sploš še nimaš vsega poštimano (si bil poskusni zajček). Naslednjič ko prideš ti šele naredim raketo! In tudi Offica se bom lotil, obljubim 8) .

 3. chefchef pravi:

  Danes grem v Goriška brda :)

 4. seamus pravi:

  :D

 5. enodvec pravi:

  Meh, men je office 2007 super! Problem se pojavi, če si navajen na prejšnje menije. In valda budale ne pustijo enakih bljižnic (f10+…, alt+…). Itak so pa še med ang in slo verzijo drugačne ali pa enake? Čisto odvisno. Npr. ne moreš uporabit bljižnice za podpisan tekst, ker rabiš ang tipkovnico. A za menije (f10+…) so pa prilagojene!
  OK, itak čez LaTeX ga ni!

  Men se je zdela že Vista boljša od XP. Problem so spet navade. In kakor koli so XP-ji stabilni imajo toliko varnostnih lukenj in virusov napisanih za njih, da so nevarni. Dejansko je še vedno (absolutna) večina virusov primarno namenjenih za XP.

  PS: namestil :D Pa kako lahko gledaš to sivino?

 6. seamus pravi:

  Ja, namestil, točno.
  Glede barv – pa sj imam odprte programe … Men je drgač bolj važno da računalnik sledi mojim ukazom, kot to kako izgleda, sploh zelo veliko uporabljam Alt+Tab, ki je v Aero načinu čisto kozlanje in nepreglednost. Če hočeš biti hiter in uporabljati AlTab, potem moraš imeti zadevo pregledno in v klasični temi zadeva je pregledna, tako kot včasih.

 7. Nergač » Nov najboljši prjatuček pravi:

  [...] ker sem zaradi 2007 enkrat doživel živčni zlom. Zdaj imam pač 2010. Seamus mi je Windows 7 porihtal tako, da je videz popolnoma nemoteč (Windows NT) in da dejansko lahko izrabljam izključno pozitivne lastnosti programja. Od novotarij uporabljam [...]

 8. smoger pravi:

  Namest firefoxa si naštimi Opero. ;)

 9. seamus pravi:

  @smoger – zaenkrat mi odgovarja, nov izled FF mi je všeč. Me nič ne moti, da bi se šel ukvarjat z menjavo in imam poštudirane trike, ki delujejo še iz predkabrija, ko sem uporabljal še (sedaj) Seamonkey.

 10. smoger pravi:

  Ja, tu maš prav…če se ulaufaš na enem brskalniku pol je brezveze menjat (ok…edin če ni govora o IE)…jaz sem mel FF le za kratek čas…potem sem delal nekaj na tujem računalniku…gor je imel Opero in sem se nanjo navadil.
  ..eno vprašanje…mogoče poznaš kak odprtokodni program, ki omogoča risanje 3D grafov in je uporabniku prijazen(beri: simpl)…kot zadnjo rešitev sem si pustil Gnuplot.
  Bubasvabe mi je priporočil Octave, ampak je mal preveč zahteven za moj okus.

 11. seamus pravi:

  @smoger – ne, ne poznam.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !