Prvi sneg

Če sem lahko pretekle tedne hodil na sneg samo jaz z alpinistično opremo, se je ta vikend pokazalo še nekaj možnosti, da sneg okusijo tudi ostali.  In tako sva se z Zojo v nedeljo odpeljala na sneg1.

Najbližje Kamnika in dosegljivo z avtomobilom je bila samo ena možnost – Velika planina. Seveda je bil zadosti Rakov rob, križišče ko se cesta odcepi proti planini Kisovec.

Otrok ne komplicira, vse kar je želela je bil sneg. In je uživala, na polno! Potrebovala sva samo par metrov strmine, da je šibalo.

In ko se ti zdi, da ne bo šlo več, gre znova v hrib. In nato gre plezat v kamnolom, pregazi še ene tri jase in za konec po gozdu išče sledi. Naj bo zima čimprej še v dolini.

Vreme je bilo pa na trenutke skoraj idealno, celo nekaj sonca se je pokazalo.

Ampak dobiš pa tudi na tak dan, ko so vsi uživali v prvem snegu, težake, ki jim je vse v napoto. Ravno pri nama je zakopal en lokalc2 in je naslednjih 10 minut preklinjal, ker je po njegovo ravno zaradi “turistov”, ki ne znajo voziti, izgubil hitrost in je sedaj moral na avto natakniti verige. Kot da je cesta samo njegova.

 1. ta je precej višje, kot sem predvideval, nekje na 1200m se začne malo bolj konkretno[]
 2. vsi ostali smo bili zanj turisti[]
 • Share/Bookmark


3 odgovorov v “Prvi sneg”

 1. miran pravi:

  Waaaa, kok luštno! :)

 2. » Snežne razmere Ustvarjanje pravi:

  [...] Prvi sneg [...]

 3. chefchef pravi:

  Ne da bi posloševal, ampak toliko primtivcev kot jih najdeš točno v okolici Velike planine, ni nikjer drugod po Sloveniji. Popoln obup, v napoto so jim vsi, razen samim sebi niso, pa bi Veliko planino najraje razrili in pobetonirali. Gamad hudičeva, če bi bil pretepač, bi vsakega takega pametnjakoviča iz principa treščil z ljubljansko pestjo :)

  Druga fotka je 1A!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !