Turno smučarski in kolesarski odsek

Že poleti sem se odločil, da zopet začnem malo migati po hribih. In sedaj se je tudi uradno začela zimska sezona in verjetno so meni na čast v PD Kamnik letos ustanovili turno smučarski in kolesarski odsek.

Ravno to kar potrebujem – skupino ljudi, ki zahaja v hribe smučat in hkrati njihov cilj ni alpinizem1, čeprav je turno smučanje pozimi alpinistično dejanje, če je vrh višji od 2000m (torej precej turnih smukov pri nas ima pogoje za to). Namreč za polni alpinistični odsek niti približno nimam časa, za turno smuko pa računam, da ga bom imel. Sploh, ker je odsek ustanovljen zaradi podobnih vzgibov :D . In, da ni bilo podobnega društva v preteklosti je tudi botrovalo temu, da  sem prenehal aktivno smučati v hribih.

Pozimi je namreč še en razlog več, da na turi nisi sam – nevarnost snežnih plazov. Kaj ti pomaga sodobna oprema, če te zasuje in ni nobenega v bližini.

Če še koga zanima turna smuka – sestanki so na sedežu PD Kamnik vsak prvi torek v mesecu.

 1. pred leti sem se z alpinizmom začel ukvarjati ravno zaradi smučanja po hribih[]
 • Share/Bookmark


7 odgovorov v “Turno smučarski in kolesarski odsek”

 1. chefchef pravi:

  Čestitam!

 2. miran pravi:

  Mora biti zanimivo in huda uživancija. Seveda daleč izven mojega dosega, je pa fino kdaj kaj prebrat na temo. Saj bodo redna poročila, a ne? ;)

 3. Seamus pravi:

  Poročila bodo, če bo vse po planu. Samo uživancija pa vprašanje, kolk jo bo letos, mislim tiste prave, k je kondicije na pretek tudi za spust. Namreč kondicija za hribe je eno in ko jo nekaj že imaš si šele na začetku za smučanje…

  Dodatna teža gre namreč takole – čevlji 4kg, smuči 5kg, cepin+ dereze 1,5kg, plazovni trojček (žolna, sonda, lopata) slab kg. Pa še perilo, debele rokavice, več slojev … Tam nekje 12-13kg viška glede na poletni režim.

  Pa še hoja je težja, sploh če gaziš. Ampak ja. Na koncu je pa to užitek.

 4. chefchef pravi:

  Ma dej nehi jamrat, pička.

 5. chefchef pravi:

  Pa še tistih 10 kil špeha nisi prištel.

 6. Seamus pravi:

  Sj to me skrbi – 10+10 je že dvajset …

 7. » Prevala čez Kuntar Ustvarjanje pravi:

  [...] je prišla vremenska fronta en teden nazaj smo se s TSKO odpravili na prvo skupno [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !