Grintovec

Prvotni plan je bil naskok na vrh Grintovca že v nedeljo, pa je bolezen hčerke ustavila apetite in sem raje s cegli skočil na Kamniško sedlo.

No v sredo je bila zopet krasna napoved – megla v dolini zgoraj pa sonce in toplo. Posledično fotografije postajajo že dolgočasne – malo snega, modro nebo in megla v dolini. Zato za začetek ena jutranja – Grintavec in Skuta

Vrh je sedaj, v pomanjkanju snega, kar močno obiskan. Je pa pot do Kokrskega sedla precej zoprna, ker je ali ledeno ali čisto trd sneg in je pomoje najbolje že spodaj pri klopci natakniti dereze. Sedlo je do nadaljnjega cel dan v senci pa še pihalo je. Je pa lep razgled na dolino in planino.

Od sedla do strehe se razmere rahlo popravijo, tako da se ta del prehoditi celo brez derez, ker se brez težav izogibaš snežnim zaplatam ali pa je teren položen. V tem delu se ti lepo odpre pogled na Storžič:

Na strehi pa zopet priporočam dereze, ker lažje napreduješ po tistem pasu snega, kar ga je sotalo, kot brez. Dol grede pa se mi sploh ne zdi vredno, da nimaš na nogah derez in cepina v rokah. Na strehi se je že marsikdo ponesrečil, čeprav sedaj ni ravno veliko snega.

Z vrha pa dih jemajoči razgledi1 – Kočna, Julijci

Greben Košute

Nekje vmes sem slikal še Brano in Planjavo v dokaj neobičajnem pogledu

  1. kot preteklih 14 dni :D []
  • Share/Bookmark
Objavljeno v Foto, Hribi. 1 komentar »


En odgovor v “Grintovec”

  1. » Grintovec čez jame Ustvarjanje pravi:

    [...] na vrsto še najvišji Kamniško Savinjskih Alp – Grintovec. To sezono sem ga kot pešak že obiskal, tako da je bil tokratnji pristop bolj snežnim razmeram primeren – dostop je bil preko grape [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !