Škrbina nad Cijanerico

Če sem na silvestrovo alpsko smučal na eni strani Nevejskega prevala smo nato v soboto turno smučali na drugi strani.

Je že tako, da se je v teh dneh najbližjo zadovoljivo smuko s 1000m višinske razlike dalo dobiti samo v tem koncu, kjer se prismučaš nazaj do avta, ki ga pustiš na prevalu.

No, tudi alpska izbira je bila praktično edina možnost – relativno poceni karta za hitrost naprav, veliko višinske s hitro gondolo, ter malo ljudi. Sem za hec preračunal, da je razmerje gondola / smučanje Sella Nevea in pa Krvavec ravno obrnjeno.

Namreč toliko časa, kot sem se v Italiji vozil gor, bi se v enakem časovnem obdobju na Krvavcu vozil dol in obratno. Malo nepredstavljivo pa bo verjetno kar držalo.  Namreč krog s 750m višinske razlike sem opravil v 15 minutah. 6 minut sem porabil za gondolo.

Vmes sem bil na včasih dela prost dan še na Kamniškem sedlu, kjer sem neuspešno iskal zadnjo luknjo v vremenu. Smučarija bi bila v tistem na trenutke orkanskem vetru super, če bi imel s seboj namesto sončnih očal smučarska očala.  Prismučati se je dalo do Pastircev.


To bo tudi edina slika (pa še ta je s sedla), kajti na naslovni turi nisem stisnil niti ene slike. Razlog je bilo slabo vreme, namreč v soboto se je že zjutraj začel dež, tako da sem fotoaparat pustil v avtomobilu.

Tura je bila kljub dežju in kasneje snegu, ter kar konkretnemu vetru na škrbini odlična. Tudi smučarija je bila super, sploh ko smo do avta prismučali mokri kot cucki, ampak GoreTex je zdržal – švic je ostal notri, dež pa zunaj :D .

Predvsem pa je bilo potrebno turo temeljito analizirati, saj se v takšnih slabih razmerah pokaže, kateri kosi opreme so neuporabni.

Recimo moje relativno nove Millet smučarske rokavice, ki bi jih vrgel nekam, če bi imel s seboj druge. Namreč mokre, na pol omrtvičene prste je praktično nemogoče vtakniti v luknje za prste, ker se tista ogabna sintetika samo nekaj svaljka. In to seveda počneš ob močnem vetru in sneženju tam ene tri do štirikrat.

  • Share/Bookmark
Objavljeno v Hribi. 3 komentarjev »


3 odgovorov v “Škrbina nad Cijanerico”

  1. chefchef pravi:

    A sploh obstajajo dobre Millet rokavice?

  2. seamus pravi:

    Ma sj tud drugi jamrajo, da se ne da dobit dobrih. Dejansko se nazaj kupuje volna – KITZBUEHL C

  3. chefchef pravi:

    To sem že zadnjič pravil – naravni materiali se vračajo in na lepem bodo spet dovolj dobri.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !