Veliki vrh in Dleskovec

Končno! Vremenske in snežne razmere so bile odlične že v sredo1, v četrtek pa sem dobil idealno kombinacijo. Tako dobre hoje in smučarije pa res že dolgo ne.

Cel dan sem imel zase. Na celotnem platoju okrog Velikega vrha ni bilo nikogar. In vse odeto v zaledenelo snežno odejo, ki je na vrhu popustila. Idealno.

No še bolj bi bilo, če bi imel svoj fotoaparat. Tako pa sem se moral zadovoljiti s kompaktnim Nikonom, ki se mi ga ni dalo veliko uporabljati, ker je eno samo čakanje in nič ni tako, kot bi hotel.

Štart je kakšnih 150 višinskim metrov pod planino Ravne2, kjer se tudi začne omembe vreden sneg.

Od planine sem nato sledil markacijam na Moličko planino, ko jih je zmanjkalo pa sem nekaj časa še sledil sredinim smučarjem, nato pa sem za dodatek šel še malo po svoje. Saj se nimaš kje izgubiti, samo paziti je potrebno, da ne padeš v kakšno luknjo. Drugače pa malo gor in malo dol po zasneženih hribčkih. Prava turna smuka.

Ko sem zopet naletel na smučino sem ji sledil do Velikega vrha.

Ojstrica in Planjava z druge strani, kot ponavadi.

Dolgi Kalški greben.

Sledi pa sput do Sedelca, od tam pa gor na Dleskovec.

Smučarija z Dleskovca proti vzhodu je bila tudi odlična. V grapi, ki se spusti skoraj na planino se je zaradi sence malo bolj slabo videlo žlebiče, ki jih je naredil zadnji dež, samo večjih težav ni bilo. Je pa tam notri v senci kar trdo.

  1. objava bo enkrat kasneje, ker sem fotoaparat pozabil med pretovarjanjem iz kombija v avto[]
  2. nekaj entuziastov je sicer poskušalo priti prav do planine, samo pomoje nima smisla. Že tako se pripelješ skoraj 1400m visoko[]
  • Share/Bookmark
Objavljeno v Foto, Hribi. 2 komentarjev »


2 odgovorov v “Veliki vrh in Dleskovec”

  1. miran pravi:

    Lajk. :)

  2. » Mrežce: slabo vreme up my ass Ustvarjanje pravi:

    [...] Veliki vrh in Dleskovec [...]

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !