Šolski bedniki brez sramu

Danes, na kulturni dan, berem da neko učiteljico zanima ali bo dobila plačane 3 ure, katere je delala v času ko je bila šola sicer zaprta.

V času ene hujših naravnih katastrof pri nas dotično osebo zanima kaj bo z njenimi 3 urami, ki jih je opravila ekstra. Pa kaj je ljudem???

A jih ni sram, te šolske bednike prisesane na državne jasli. Pa saj bo dobila 100% povrnjene vse dni, ko je bila doma in je bila šola zaprta. In sobote, ko bodo nadomeščali, bo imela priznane nadure.

Naj gre raje pomagat ljudem, ki so že vse dni zunaj in za odsotnost z dela dajejo svoj dopust (plačan ali celo neplačan).

Čimprej naj crkne ta naša gnila država, da pocrkajo z njo tudi vsi ti priseski bednikov1 brez vsakega občutka za ostale državljane, ki ne prejemamo plače zgolj zato, ker smo zaposleni. Da vidijo, kaj pomeni, da si na trgu dela in kaj pomeni konkurenca. Da vidijo, kaj pomeni mesarsko klanje za vsak projekt, ko moraš nižati ceno na račun lastnih ur, ker druge rezerve ni več. Ko te boli organ za neke tri ure, ki si jih naredil, važno da imaš še vedno službo in da ob plačilnem dnevu na račun pride plača v resnici, ne da je samo obljubljena. In če ti zalije fabriko jo boš lastnoročno spucal, ker če je ne boš, ne bo dela in ne bo plače.

Ker v sosednjem članku berem, da gasilci iščejo prevajalce, da bi jim pomagali pri prevajanju, ker nemški in avstrijski agregati so prišli skupaj z osebjem, ki ne govori slovensko. Le zakaj se razni učitelji nemščine samostojno ne javijo (če jih že štrukljev sindikat ni sposoben ponuditi v uporabo) pri opravljanju teh del? Aja, verjetno jih skrbi, ker naj bi bilo delo prostovoljno in ne bo šlo v nadure.

 1. pa ne pravim, da so to vsi šolniki po vrsti, niti se ne spuščam v to koliko, bistvo je, da ga ni heroja, ki bi se lotil ločevanja in ponovno vzpostavil en normalen, zaupanja vreden sistem[]
 • Share/Bookmark
Objavljeno v Aktualno. 6 komentarjev »


6 odgovorov v “Šolski bedniki brez sramu”

 1. NoMercyNoMercy pravi:

  bog ne daj, da bi šel kdo iz JS na pomoč … že za kar so plačani delajo sranje :)

  si ne predstavljam kakšno katastrofo bi naredila učiteljica še ob pomoči — ko že v razredu proizvaja idijote :(

 2. na forumu od financ pravi:

  Na forumu od financ spodaj v komentarjih piše, da so že popoldne našli tri prostovoljce (nič ne piše kakšnega poklica).

 3. seamus pravi:

  Saj, vem, sam ni to bistvo.

  Bistvo je sledeče – zakaj je to sploh potrebno na tak način. Saj je cel državni aparat v pogonu, šole so zaprte, gasilci pa iščejo prevajalce preko Financ ipd, kot da nimajo zadosti drugega dela. In ne verjamem, da je to s prevajalci nova zahteva. Avstrijci in Nemci so v Sloveniji že vsaj od torka. Sindikat bi samo ob misli na prevajalce moral skočiti pokonci in se zorganizirati. To, da znajo so pokazali že dostikrat, samo vedno samo za primer, ko rešujejo svoje polne riti.

 4. hm, pravi:

  Verjetno niso niti pomislili na to. Pa dobra ideja za drugič (upajmo, da ne bo potrebno).

 5. seamus pravi:

  Ideja že, kaj pa interes? Ta je bolj vprašljiv. Pa bi morali zaposleni v državi državo gledati kot svojo fabriko – ko jo zalije jo gredo pucat, ker drugače ne bo plače.

  Amapak to so zgolj pobožne želje…

 6. chefchef pravi:

  3 ure :lol: Plačane nadure :lol:
  Golazen.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !